Доставка и начини на плащане

Обърнете внимание:

Важно!

Всички цени, посочени в този Сайт, са с включен ДДС, но НЕ ВКЛЮЧВАТ стойността на доставката.

Стойността на доставката е различна и зависи от параметрите на поръчката (килограми, обем, брой, адрес за доставка, наложен платеж). 

 

Стойността на доставката, както и таксата за наложения платеж /ако има такъв/ се заплащат от Потребителя/Клиента ДОПЪЛНИТЕЛНО, съгласно Тарифния калкулатор на куриерската фирма Econt Express.

Много важно! Доставка до адрес на трето лице 

За доставка до адрес на трето лице за сметка на Потребителя/Клиента е необходимо, ПРЕДИ да пристъпи към плащане на поръчката, Потребителят да се свърже с нас, за да уточни крайната й стойност (вкл. стойността на куриерската услуга), която следва да се заплати.

Начини на плащане

Поръчаните артикули могат да бъдат заплатени чрез:

1. банков превод - към сметката на Лидико ЕООД. При подаване на заявка за покупка Потребителят ще получи на посочения от него e-mail адрес конкретните банкови данни и указания. Поръчката ще бъде стартирана след получаване на превода по нашата банкова сметка.

2. системата за електронни разплащания Epay.bg - с дебитни и кредитни карти, издадени от банките, включени в системата. Поръчката ще бъде стартирана след получаване на превода по нашата банкова сметка. За повече информация www.epay.bg 

3. системата за международни разплащания PayPal.com - с кредитни карти Visa, MasterCard, Discovery, American Express. Най-удобният и един от най-сигурните начини за плащане от чужденци и българи, живеещи в чужбина. Изпълнението на поръчката стартира след потвърждението от PayPal.com, че Потребителят е извършил превод към сметката на Лидико ЕООД. 

4. системата за международни плащания EasyPay.bg - в брой, в касите на EasyPay.bg в цялата страна http://www.easypay.bg/?p=centrove. При плащане на каса на EasyPay.bg Потребителят следва да посочи:

- че извършва плащане в полза на Лидико ЕООД

- номера на своята поръчка

- дължимата сума по поръчката

- своите имена

За заплатената сума Потребителят получава разписка/вносна бележка от EasyPay.bg., като не дължи такса за извършеното плащане. Плащането може да бъде инициирано не само на гише, но и от сметка, през Интернет, с банкова карта, с кредитна карта от България и чужбина. За повече информация http://www.easypay.bg/ 

5. при нас в ателието 

6. наложен платеж - Много важно! Тази опция НЕ се прилага при доставка за сметка на Потребителя/Клиента до адрес на трето лице .  

Много важно!

За доставка до адрес на трето лице за сметка на Потребителя/Клиента, както и за доставка на подаръчни кошници, Потребителят, избрал начин на плащане Pay Pal, ePay, EasyPay.bg или по банков път ще получи от нас второ съобщение - за стойността на куриерската услуга, която следва да заплати допълнително. За начало на поръчката, заплатена през Pay Pal, ePay, EasyPay.bg или по банков път се приема потвърждението от наша страна, че Потребителят е извършил плащането на крайната й стойност. 

Доставка

Доставката на артикули от този сайт се извършва:

-  за цялата страна - от Еконт или Спиди (с изключение на доставката на подаръчни кошници за София)

-  доставка на подаръчни кошници за София - от Директ.БГ  

Приемат се и експресни поръчки – срещу допълнително заплащане.

Срокът за изпълнение на експресни поръчки е само за наличните артикули и зависи от началото на поръчката. За начало на поръчката се приема потвърждението от наша страна, че поръчаният артикул е заплатен. 

Телефон за експресни поръчки и допълнителна информация – 0887 71 22 49. 

Анулиране на поръчка

Потребителят може да анулира при необходимост направената от него поръчка, но преди да е стартирало изпълнението й, чрез попълване на е-mail формата от бутона "КОНТАКТИ", като посочи същите имена и е-mail адрес, използвани при подаване на поръчката, номера на поръчката и кода на поръчания артикул. 

Доставка

След депозиране по нашата банкова сметка на сума, равна на крайната стойност на направената поръчка, заявеният артикул се доставя от куриер на посочения от Потребителя адрес, заедно с фактура, ако такава е заявена. При заплатена крайна стойност Потребителят не дължи нищо на куриера. Потребителят поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.

Срок на доставка

Срокът за доставка е между 1 и 3 дни, в зависимост от вида, наличността на артикула и мястото, до което трябва да се достави. За специални поръчки и авторски изработки срокът може да бъде и по-дълъг, което ще бъде уточнено предварително в нашето e-mail съобщение до Потребителя в отговор на подадена от него заявка.

Гаранция

Препоръчваме при доставка Потребителят да провери съдържанието на опаковката веднага - в присъствието на куриера. В случай, че артикулът е повреден, счупен или разменен с друг - да отбележи това в протокола, който куриерът ще състави, и да ни изпрати незабавно е-mail съобщение на aдрес office@lidiko.com

Връщане на артикул

Ако по някаква причина Потребителят не е удоволетворен от доставения артикул, може да се възползва от правото си по чл. 50 от ЗЗП и да върне артикула в 14-дневен срок от получаването му, при условие, че бъде върнат във вида, в който е получен, без да е ползван. Разходите за връщане на артикула се заплащат от Потребителя.

Редът и условията за отказ за получаване на поръчан и доставен артикул, както и за рекламация в случай на заплатен и получен артикул са регламентирани в нашите Общи условия